kolmapäev, 30. detsember 2015

Näidend "Imetore jõulupidu"

Alustuseks natuke sellest kuidas möödus jõulupidu lasteaias, siis natuke kodustest jõuludest, Härra sünnipäevast ja lõpuks homsest.


Lasteaia näidend põhineb ühele raamatule "Imetore jõulupidu". 
Aitäh sellele päkapikule, kes selle kinkis.
Sain selle üks aasta jõuludeks. Kui see aasta oli vaja välja valida näidend, siis arvasin, et selle loo põhjal võiks täitsa proovida. Tegelasteks on selles lood ühed loomakesed ja jääkarupoeg Olaf, kes abistab oma sõpru.
Teadmiseks Teile kõigile, et see oli minu elus esimene kord teha esiteks raamatu põhjal näidendit ning teiseks see ka lavastada. 
Kuna ma olen iseloomult maksimalist, siis nõuan seda ka endalt. Nii mõtlesingi viimase detailini asjad läbi, et midagi ei jääks tegemata. Kuna ma nõuan endalt palju, siis siiani on olnud tagasiside positiivne, mis on väga tore.


Nüüd natuke peost. Olenemata sellest, et see oli minu esimene pidu võin öelda, et see minu enda jaoks õnnestus. Lapsed olid väga tublid ja nad võtsid end kokku. Vahepeal pidin küll lauseid meelde tuletama, sest nad on ju lõpuks lapsed, aga sellest hoolimata läks pidu hästi. Dekoratsioonid andsid lõpu lihvi. Ühesõnaga ma sain hakkama ja olen väga õnnelik.


Enne jõululaupäeva oli meil härral ka sünnipäev. Selle puhul käisid tal külalised, kes tõid kooki ja lilli.

Pilk ütleb rohkem kui tuhat sõna
Jõululaupäeva veetsime Andri vanaema juures. Kui iga aasta on kõik kõigile teinud, siis seekord  olid meil loosipakid. Ehk, siis igaüks tegi ühe pakikese ja see pandi ühisesse kotti. Jõuluvana abiline võttis sealt ühe nime ja nii need pakid välja lunastati. 

Enne vana juurde minekut
Koduski käisid käkarpikud ja tõid sellised armsad kingitused
25ndal ootasime meie külalisi, sest pidime ettevalmistusi härra juubeliks tegema. Kui oleksime täna maale läinud, siis ei oleks sugugi oma asjadega valmis saanud. Ühesõnaga jah seekord olid jõulud meil. Meile tulid külla mõlemad vennad ja Maily oma perega. Ma olen algusest peale öelnud, et selles kodus on asjad hoopis teisiti ja nii olid ka jõulud teisiti. Meile tuli isegi jõuluvana aga mitte ainult tema, vaid koos jõulumemmega. Kuna lund ei olnud, siis tulid nad kummipaadiga, aga ühe aeru olid kuhugi ära kaotanud :). Sellise toreda story rääkisid meile.

See aasta tõid usinad päkapikud praktilisi asju, mis on kõik väga toredad. Kõige lahedam oli nendest vast "Terviseparadiisi" kinkekaart. Mõtlesime just härraga, et peaks kuhugi minema aga nüüd on siht selge ja koht teada. Aitäh nendele tublidele päkadele, kes seda soovi kuulasid. Ühed toredad olid ka värvilised teetassid sõeladega ja kala, mis härrale kingiti. Nüüd on meile akvaariumis mõlemale kingitud kalakesed. 

Laupäeval oli meil üks tähtis päev. Härral oli sünnipäeva pidamise päev. Saime kahe päevaga kõik asjad ilusti valmis tehtud ja õnneks ka umbes täpselt parajad portsud, sest õnneks jäi toitu suhteliselt vähe järgi. Kuna pinge oli mingil määral peal, et kas kõik asjad said ikka tehtud ja kas kõik on ikka olemas. 
No ja kuna naistel ei ole kunagi midagi selga panna, siis saidki pisarad minust võitu ja pauk oligi käes. Sõnad ja selle toon teevad rohkem haiget kui miski muu. Oh jah ... aga see selleks nüüd, sest pidu läks tegelikult väga, väga hästi. Sai naerdud, tantsitud, söödud, mängitud. Pidulised läksid magama mingi 04.00 paiku. 

Minu aarded
Härra 30 
Taaskord minu aare
Pilt sellest, et ikka tantsida sai. Minu aare
Sõprus on kullastki kallim
Pühapäeval magasime ikka kaua. Ju see meie pere sündroom, et magatakse nii kaua kui torust tuleb. Kõik üleval läksime sünnipäeva paika, et kohvile ja koogile minna. Härra ema oli juba nii tubli, et oli enamiku ära koristanud. 
Ühel hetkel aga hakkasid kõik koju minema. Vanem vend, ema ja Sannu läksid esimestena ära. Mingi aeg läks õe pere ka ja kõik olidki läinud. Vend jäi veel ainult meile. Nii toimetasimegi veel kodus ja sõime kõhud täis. Lõpuks vajusime kõik kolmekesi teleri ette ja magasime. No küll oli ikka hea. 

Esmaspäeval viisin venna bussile ja läinud ta oligi.

Eile saime oma jopedega kokku ja istusime niisama ning lobisesime. Uskumatu kui kiiresti see aeg ikka kadus aga sellest hoolimata oli väga tore nendega koos istuda.

Täna käisin aga tööl, mis oli ikka harjumatu. Täna olin ka nii tubli, et kuuplaangi sai enam vähem valmis tehtud. Eesmärgid vaja veel paika panna. Püüaks see aasta ikka valmis saada.

Uskumatu aga homme on juba vana aasta õhtu. Jälle üks aasta möödas nagu sõrmenips. Alles algas ja juba lõppeb. Homme tuleb taaskord vend külla. Plaanis on olla kodused, teha šašlõkki (see meie pere traditsioon) ning lasta mõned paugud. Härra ongi köögis ja maitsestab liha. 


Veel ühest suurest üllatusest. Meie aasta lõppes ikka hästi, sest härra võitis ostukorvi summas üle 70.00 euri tagasi. Nüüd lähemegi homme seda realiseerima. Õnneks ei pea sama kaupa võtma, mis ostsime. 


Nüüd hakkangi otsi kokku tõmbama. 
Head vana aasta lõppu ja ...

Marve.


Kommentaare ei ole:

Uue aasta maagilised mõtted

Täna kohe on nii ilus, haruldane ja omapärane kuupäev, mis kutsub kohe kirjutama ning oma mõtteid jagama. 02.02.2022, onju üks wonderful day...