neljapäev, 18. aprill 2019

Kui lapsel tuleb rinnast verd?

Kui täna on väga ilus ja soe ilm, siis meie jaoks hakkas lõuna natuke teistmoodi.
Seekordne Musununnu lõuna lõppes Lastehaiglas käiguga.

Miks?
Alustan algusest.
Panin pojale hommikul valge body selga ja lõuna ajal avastasin, et tal rinnal mingid imelikud pruunikad täpid. Mõtlesin, mis ma mõtlesin, aga jõudsin järeldusele, et ta ei ole midagi sellist söönud ning ma ei ole talle ka midagi andnud.

Nii paningi ta diivanile ja kraapisin body seljast ja avastasin, et tal parema poole rind natuke sinakas. Selline nagu sinikas oleks ja kui na seda natuke pigistasin, siis sealt tuli sellist pruunikat värvi vedelik. Meenutas sellist vana vere värvi.

Mul muidugi hinges kohe ärevus ja hellasin perearstile. Hea, et Musununnu kodus oli, kes samal ajal vennat vaatas.
Kõne arstile tehtud hakkasime vennat riide panema, sest arst ei osanud öelda, millega võib olla tegu. Soovitas lastehaiglasse minna, et kindel olla, et tegu pole millegi hulluga.

Kuna Musununnu oli lõunal, siis helistas kohe ülemusele, et meil haigla minek pojaga. Kuna tal väga mõistev ülemus, siis sellest ei olnud mingit probleemi.

Haiglasse sisse regatud, ootasime esimest vastuvõttu. Seal meid kaaluti ja pandi näpu otsa andur, mis mõõtis pulssi. Esmane diagnoos oli, et vennal äkki veresoon lõhkenud, aga põhjist ei tea.

Nii saadeti meid edasi arstile, kes omapoolse läbivaatluse korraldas. Vaatas ja uuris, et äkki ta on kukkunud või nii. Temalegi tundus, et tegu väikese sinikaga, aga kindluse mõttes saatis meid UHsse.

UHs käidud saime teada, et vennal oli rinnas tsüst. Jah, tsüst. Õnneks hea loomuline. Kuna sellega midagi teha polnud vaja ja rohtusid ka ei määratud, siis lasti meid koju. Tagasi kontrolli peame minema kahe-kolme kuu pärast.

UH arsti imestus oli sama suur kui meie oma, et sellises kohas võib selline asi olla.

Kas märkasime venna juures mingeid muutusi?
Ei märganud. Venna oli sama rõõmus ja lõbus nagu alati. Mängis ja pusserdas ning oli sama energiline. Ainuke asi, mis on kaks hommikut olnud. Ta on ärganud hästi vara üleval, aga öösel tudub ilusti. Palavikku ka pole olnud. Märkasin ainult neid pisikesi pruune laigukesi rinnal ja oligi kõik.

Vot sellised lood. Ei ole just eriti tore hommik olnud aga selle eest oli meil tore õhtu.

Tõime Carola lasteaiast ära ja siis kimasime Paldiski karulauku vaatama, tegime pisikese pikniku ja kimasime maale, et tomatid ära tuua, mis emme mulle kasvatas.
Enne emme tulekut jõime Annely ja Vaikoga kohvi.
Nüüd kimame koju tagasi, et homme Musununnu onunaise sünnale minna.

Päikest ja mõnusaid saabuvaid pühi.

Kommentaare ei ole:

Uue aasta maagilised mõtted

Täna kohe on nii ilus, haruldane ja omapärane kuupäev, mis kutsub kohe kirjutama ning oma mõtteid jagama. 02.02.2022, onju üks wonderful day...