esmaspäev, 27. mai 2019

Üks "mitte väga planeeritud" seiklus

Täna on olnud igas mõttes üks toimekas ja asjalik päev.

Hommik algas Carola äratamisega ja sättimisega, sest läks lasteaeda. Täna algas tema selle õppeaasta viimane lasteaia nädal. Esimesest juunist jääb ta kohe puhkusele ja puhkab kohe kolm kuud. Eks see saab üks paras katsumus olema, aga küll me hakkama saame.

Carola lasteaeda viidud, õpetajaga mõned sõnad vahetatud, tulin koju tagasi, et 11.20ks uuesti Keila tagasi minna, et vennaga tehnokale minna. Kuna meil vahetus arst, siis meil ei ole enam võimalik hommikusi aegu saada, mis on natuke kehvake, aga teha pole midagi.
Kokkuvõtvalt oli arst meiega rahul. Venna on ilusti kaalus juurde võtnud ja pikkust on ka ilusti visanud. Areng on igati eakohane. 

Tehnokal käidud tulime koju, et saaksin oma pooleli oleva töö ära lõpetada, milleks oli Carola lasteaia piltide salvestamine. Küsimus emmedele. Kuidas olete Teie oma laste lasteaia pilte talletanud? Kellel on see võimalus olemas, näiteks eliisi näol, et saavad sealt pilte salvestada ja ilmutada. Mul üks mõte on, aga mõtlesin, et küsin Teilt. Kõik mõtted on teretulnud. 

Nende salvestamiseks kulus ikka hulk aega. Olen kokku salvestanud juba üle 700 pildi🙈. Nii, et kui kellelgi on eriti hea mõte, kuidas need ilmutatud pildid ühte kohta kokku talletada, siis kõik mõtted on teretulnud. Ilmutamiseks teen ikka mingid valikud ka, et kõike päris ei lase, aga usun, et äkki 500 pilti tuleb ikka kokku. Fotoalbumisse ma neid panna ei taha. Tahaks midagi teistsugust.
Kui kellelgi on selline kokku köidetud raamatu moodi asi, siis võib selle plussidest ja miinustest ka kirjutada. 
Kõik mõtted, ideed ja lahendused on teretulnud.

Ühesõnaga üks igati toimekas hommik on olnud. 

Nüüd õhtul mõtlesin, et võtan selle aja ja panen kirja hoopis meie toredast nädalavahetusest. 

Eelmise nädala teisipäeval käisid meil Siiri, Saskia ja Jarmo külas. Sai mõeldud ja arutatud, et äkki lähme laupäeval Pärnu Steffanisse pizzat sööma, mida tegime kõik koos kolm aastat tagasi. Mõeldud tehtud. 

Laupäeval pakkisime asjad kokku ja sõit võis alata. Me otse Pärnu ei läinud, vaid käisime veel Vigalast läbi, et Jarmo ja Saskia sealt peale võtta. See oli ikka üks paras nali. Sõitsime ühele poole, siis tuli välja, et keerasime valele poole. Siis kimasime täiega sellest kohast mööda nii, et keerasime ümber ja kimasime hulka maad jälle tagasi, kuniks jõudsime nendeni. Üks hirmus kimamine edasi tagasi ja lõpuks saime veel naerda, et Jarmo oleks võinud kohe öelda, et on VANGLA (tegelikult VÄNGLA) külas. Nad peale võetud võtsimegi suuna Pärnu. 

Pärnu Magaziini juurde jõudes saime Siiriga kokku. Käisime ühtlasi ka poes, et vaadata äkki näeme miskit kasulikku. Saime omale uued termopotid -25%ga. 

Tiir poes käidud võtsimegi suuna Steffani pizza poole. Saime põnnidega kohe suure laua sisse, mis oli tegelikult väga hea, sest õues oli natuke liiga jahe, et nendega terrassil olla. Ooteaeg oli 20-30 minutit. Ei saanudki aru, et "nii kaua" pidime ootama, sest lastega oli kogu aeg midagi teha. Kes tahtis pissile, kes juua, kes värvida jne. Ühesõnaga üks paras toimetamine oli. Lõpuks saime pizzad kätte ja pidulik lõunasöök võis alata. Tellisime Vunksule ka täitsa oma pizza, mis talle väga maitses. 
Pizzad söödud, pudinad riides, läksime autode juurde, et vankrid võtta ning teha väike jalutuskäik. Jalutasime pizza juurest mere äärde ja sealt majade vahele. 

Mere äärel oli aga nii kõva tuul, et liiv lendles igale poole. Seda võis tunda isegi hammaste alla krõmpsumas. Venna ja Saskia tudusid sel ajal, aga Carola jalutas meiega ja uudistas Pärnut. Jalutasime lõpuks kokku 1,5 tundi. 

Vunksutid autosse pakitud läksime 3 x-ga Maxima, sest tahtsime sealt ühtteist. Asjad ostetud võtsime suuna kodu poole, aga enne seda käisime Suigus, kus meid ootas Siiri pere. 

Nii mõnus vastuvõtt oli seal. Jõime tassi kohvi, maiustasime koogi ja arbuusiga, ning jutustasime niisama ja vaatasime, mis nad seal nende aastatega on korda saatnud. 

Saskial ja Carolal oli seal vähemalt tore. Said koos joosta ja mängida. 

Lõpuks oli kell juba nii kaugel, et pidime koju suunduma, mis oli tegelikult üsna raske. Muidu oleks võinud isegi ööseks jääda, aga meil oli järgmisel päeval üks üritus ja sealt oleks pidanud suhteliselt vara sõitma hakkama, mis ei tundunud just eriti ahvatlev. Eks see jääb teiseks korraks. 

Taaskord viisime Saski ja Jarmo Vigala ning sealt sõitsime koju. Koju saabusime 20.30 ajal. 

Ühesõnaga üks väga vahva ja tore seiklus oli. Minu meelest need "mitte väga planeeritud" plaanid on alati kõige paremad plaanid. 

Lõpetuseks veel mõned vahvad pildid. 




Päikest ja mõnusat alanud nädalat.
Teil on endiselt võimlus jätta omapoolne vastukaja linnuke siin postituse  alla ↓.

Kommentaare ei ole:

Uue aasta maagilised mõtted

Täna kohe on nii ilus, haruldane ja omapärane kuupäev, mis kutsub kohe kirjutama ning oma mõtteid jagama. 02.02.2022, onju üks wonderful day...