reede, 31. mai 2019

Alles see algas ja juba ongi läbi.

Hei, hei.

Alles see oli ja juba ongi kõik. 


Ja nii ta hommikul lasteaeda läks

Kuigi õues on ilus ja päikeseline, mis peaks iga tuju rõõmsaks tegema, siis minul on täna natuke kurb meel ka, sest Carolal sai esimene aasta lasteaias käidud nagu naksti.


Hommikul teda viies oli hinges selline ärevus, sest täna saab sellele õppeaastale ja ajaloole punkt pandud. Kella 10.00 ajal läksime kahe emaga tagasi, et õpetajaid tänada selle aasta eest. See oli natuke raske ka, sest silmad tahtsid ikka märjaks minna. Pisikesed kingitused, lilled ja maasikad üle antud, jäime vaatama, mis päev veel toob. Nii nad tähistasid ühte sünnipäeva ja siis hakkasid õue sättima. Meie läksime ka vaatama, mis nad siis teevad seal. Sõitsid muidugi oma jalgrattaga, mis neile väga meeldib. Minagi sain ühe pisikese tiiru teha, mis oli väga vahva. Tiir tehtud andsin teatepulga üle järgmisele ja nii saime koju tulla. Pisikeste päev jätkus samas vaimus.

Õhtul oma Vunksule järgi minnes oli hinges ikka juba hulka raskem, sest selline lõpu tunne oli sees. Ma ei oska seda kirjeldada, aga mu oli natuke kurb ja raske. Asjad koos ilusat suvepuhkust soovitud hakkasime koju tulema, mis oli natuke teistsugune, sest ühe lapse asemel oli mul kaks. Nii jalutasingi lasteaiast kahe lapsega Saskia kodu poole, arutades autode, lindude, lehtede jms üle. Igati vahva jalutuskäik selle päeva lõpuks. Mul oli nii hea meel, et mu mõnglil on üks vahva sõbranna kellega nad saavad koos kasvada. Muidugi on mul ääretult hea selle üle, et Saskial on nii vahvad vanemad. Aitäh Teile, et olete meiega selle tee läbi käinud ja olete meil olemas.




Mõeldes nüüd natuke lasteaia aasta peale, siis alles see ju oli kui ta hakkas seal olemisega ja käimisega harjuma. Nüüd läheb sinna rõõmuga, kuigi vahel on hommikul uni magus ja ta ei viitsiks teki alt välja tulla ja end aeda ajada. Kuid... kohe kui ta oma aeda näeb, lööb tal silm särama ja meel läheb rõõmsaks, sest see on tema aed. Nagu ta alati ütleb. Suureks motivaatoriks on ka Saskia olemasolu.


See aasta on meile õpetanud palju. 


Päev kui otsustasin, et Carola läheb sügisest lasteaeda on end kuhjaga ära tasunud. Lasteaed, õpetajad ja rühmakaaslased on talle, ja ta arengule väga hästi mõjunud. Tema sõnavara ja eneseväljendusoskus on teinud tohutu hüppe. Ta oskab end väljendada ja kasutab selleks pikki ja mitme sõnalisi lauseid. Ta räägib nii palju kui oskab ja mäletab oma päevast. Ta tuleb alati lasteaiast koju hea tujuga ja rõõmsana. Tema jaoks on kõige tähtsam tema õpetaja Kairi. See on nii vahva kui ta siin viimasel ajal on hakanud rääkima, et tema tahab saada õpetaja Kairiks. Ühel hetkel oli meil ka kodus väike õpetaja, kes meid õpetama hakkas. Sain kohe aru, et teeb oma õpetajat järgi. Ta teeb meile ka pisikesi kontserdeid lauludest, mida ta on õppinud. Tema on laps, kes jägib tähelepanelikult, mis tehakse ja kui kohe järgi ei tee, siis teeb ta seda hiljem.


Muidugi tulevad ka mõned krutskid, mis on ka igati normaalne, sest seltsis tehakse ikka lollusi. Mul on tohutult hea meel, et Carola rühmas on ka tema sõbranna Saskia, kellega nad saavad koos kasvada ja mängida. Ega muidu poleks Carola õpetajale sõbrapäeval öelnud, et tema sõber on Saskia, kui seda talt küsiti.



Aasta ühe õpetaja süsteemis olles ei olegi tegelikult nii hull kui arvasin. Just vanemana. Kui ikka mured on, siis saab alati õpetajaga rääkida. Õnneks annavad ka assistendid piisavalt tagasisidet, millest saame Carolaga kohe rääkida. Õnneks on ka meie lasteaias eliis, kus kajastatakse lapse päeva, nii kirjelduste kui ka piltide näol. 


See aasta oleme olnud ka omajagu palju haige, aga sellest hoolimata on Carola saanud kogeda toredaid sündmusi. Peale selle, et tal on vedanud oma rühmaga on tal ka vedanud sellega, et tal on seal veel kaks tuttavat tädi tööl. 


Aastaga on meie pisikesest päkapikust kasvanud juba arukas ja taibukas tüdrukuke, kes tunneb huvi end ümbritseva keskkonna vastu. Õpetajate sõnul on ta igati tubli tüdruk, mida on väga tore kuulda.


Lõpetuseks tahan öelda aitäh kõigile neile, kes on meile kaasa elanud ja olnud meil alati olemas. Olgu selleks nõu ja jõu või abikäega. Suur, suur aitäh Teile kõigile. 


Päikest Teile ja mõnusat reedet. 

Meie lähme nüüd grillima ja seda puhkuse algust tähistama.



1 kommentaar:

Marve toimetused ütles ...

Aitäh Sulle armas Kai.
Lapsed kasvavad tõesti kiiresti.
Sullegi ilusat ja päikeselist suve.

Uue aasta maagilised mõtted

Täna kohe on nii ilus, haruldane ja omapärane kuupäev, mis kutsub kohe kirjutama ning oma mõtteid jagama. 02.02.2022, onju üks wonderful day...